Günümüzde Domuz Gribi, Hepatit B, Sarılık gibi pek çok salgın hastalık en önemli sağlık sorunlarımızın başında gelmektedir. Temiz yıkanmayan çay bardaklarından ve açık şekerden çok kolayca bulaşan bu hastalıklar, toplu personel çalıştıran iş yerleri için büyük risk ve tehdit oluşturur.
Sıcak otomatlarımızda 19 litrelik damacana su kullanmakta, suyu 95 derece ısıtarak kazanında bekletmektedir. Bu sıcaklıktaki suda olması muhtemel tüm zararlılar yok olmaktadır.
Annelerimizin kullandığı değirmenler otomatların içerisinde bulunmakta, Otomatlara konulan kavrulmuş çekirdek kahve her bir bardak ürün için değirmen tarafından öğütülmektedir.
Kaynar su özel pompa ile 10 bar basınç oluşturarak öğütülen kahve tanelerinin üzerinden geçirilmekte ve gerçek Espresso üretilmektedir.
Öğütülen ve özü alınan kahve ise otomat içerisindeki çöpe atılmaktadır.
Piyasa çeşitli markalar tarafından satılan granül kahveler içlerine kimyasallar karıştırıldığından sağlık açısından tavsiye edilmemektedir.
Otomatlarda kullanılan özel ithal bardaklar ve karıştırıcılar ısıya dayanıklı olup, anti statik ve anti bakteriyel özellikleri ile mikrop ve toz tutmazlar.
Ürünler, otomatlarda özel kapaklı kaplara el değmeden konulmaktadır.